Symphonic cinema

Muziek- en filmliefhebbers opgelet! Verrassende Ontmoetingen brengt Symphonic Cinema naar onze concertzaal. Geniet van de mooiste live muziek, uitgevoerd door het symfonische blaasorkest van de Koninklijke Sophia’s Vereeniging, met daarbij overweldigende filmbeelden. Symphonic Cinema heeft de afgelopen jaren de Nederlandse en buitenlandse concertzalen veroverd. Filmregisseur Lucas van Woerkum maakt zijn schitterende filmverhalen op basis van symfonische meesterwerken uit de klassieke muziek, die live worden uitgevoerdNa de pauze zijn bekende filmmelodieën te beluisteren waaronder Jurassic Park van John Williams en populaire melodieën van onder meer Hans Zimmer en Nino Rota.

Firebird (2015)
Van Woerkum baseerde zijn magisch-realistische film op Stravinsky’s beroemde balletmuziek L’oiseau de feu, een sprookje over de eenzame keizer Kashkei in zijn kasteel. Voor zijn eigentijdse interpretatie van Stravinsky’s symfonie wist Van Woerkum bekende acteurs Gijs Scholten van Aschat en Hannah Hoekstra te contracteren, met bijrollen voor Willem Voogd en Elise Caluwaerts.

The Isle of the Dead (2011)

Rachmaninov componeerde dit symphonische gedicht gebaseerd op het gelijknamige schilderij van Arnold Böcklin. De Symphonic Cinema productie vertelt het verhaal van een groep zielen die op een mysterieus eiland de weg zoeken naar het hiernamaals. Als ze worden geconfronteerd met herinneringen uit hun voorbije levens, krijgen ze bezoek van een onverwachte gast.

  • dirigent Jos Schroevers

Deze voorstelling heeft een pauze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *