Sophia in Concertzaal Tilburg

Op zondag 15 mei om 14.30 is Sophia te beluisteren in de mooie concertzaal in Tilburg.  In de concertserie Verrassende Ontmoetingen treedt Sophia samen op met de regerende Europees kampioen (ECWO) St. Michael uit Thorn

St. Michael o.l.v. Ivan Meylemans brengt een prachtig programma met Tiento del primer tono y batalla imperial van Cristobal Halffter. Daarnaast een première van de jonge Nederlandse componist Marijn Simons die naam heeft gemaakt in de symfonische wereld, maar nooit eerder voor een harmonieorkest schreef. Simons maakte een Symfonisch gedicht, genaamd Max Havelaar. Tot slot is de compositie Rosenkavalier Suite van Richard Strauss aan de beurt. 

Na de pauze volgt het concert van Koninklijke Sophia’s Vereeniging o.l.v. Jos Schroevers. Zij laten de jonge, talentvolle solist Tim Ouwejan de hoofdrol spelen in de compositie T-bone concerto van de beroemde Nederlandse componist Johan de Meij. Verder brengt Sophia’s Vereeniging een deel uit een symfonie van Gustav Mahler ten gehore. Uitvoeringen door een blaasorkest komen zeer weinig voor. Het symfonische werk Symfony no 2 is dan ook speciaal op verzoek van Sophia’s Vereeniging – door Jos van de Braak – bewerkt voor harmonieorkest.

Kaartjes, á € 12,50, zijn te reserveren via petervanesch5@hotmail.com of via de ticketbalie van TheatersTilburg.