Koffieconcerten Stichting muziekopleiding

Wat geweldig om weer een koffieconcert te kunnen doen. Twee om precies te zijn. Op 20 maart was er een koffieconcert voor de blazersleerlingen en op 27 maart voor de slagwerkleerlingen en SPE

Op zondag 20 maart j.l. waren de blazersleerlingen te horen. Het was duidelijk dat ook zij er zin in hadden, net als hun docenten (Elisah, Jan, John, Pieter en Wendy). Perfect voorbereid traden ze voor het voetlicht.

We kregen een variëteit aan instrumenten te horen. Klarinet, fluit, hobo, trompet, hoorn en bugel. Het klonk allemaal prachtig. Helaas was de trombonist ziek en kon niet mee doen, maar als toetje kregen we wel een gastoptreden op piano. Neen geen leerling van onze opleiding, maar een heerlijk enthousiaste leerling van Janine Lamm en zusje van onze bugelspeelster.

De Samenspeelgroep liet horen waarom het zo leuk is om samen muziek te maken met verschillende instrumenten. Heerlijk zo’n mini-orkest.

Dank aan alle muzikanten: Amber, Esther, Floor, Guus, Lilian, Manon, Margot, Meike, Noor, Sandra, Sofie, Tessa, Valérie, Victor en natuurlijk aan Juul – zij zong met Manon ‘Goud’.

De week erop, 27 maart, was het de beurt aan de slagwerkleerlingen en SPE.

Geopend werd dit concert door SPE. Dirigent Bart speelde op safe in deze ziekte-onzekere-tijden door stukken te kiezen die ook bij uitval van  1 van de SPE’ers gespeeld konden worden. Gelukkig was dat niet het geval en kon SPE voltallig meedoen. En…..zij weten op tijd te pieken!

Net als de slagwerkleerlingen Giedo, Guus, Jinte, Jinthe en Lianne. Leuke stukken, uitgezocht door leerling en docent Niels, kregen we te horen.

Beide ochtenden werd het programma aan elkaar gepraat door Melanie Nieuwenhuizen. Dank daarvoor, Melanie!

En gelukkig kon ze dat doen voor een goed gevulde Theaterzaal in de Wetering.

Wat fijn dat dit weer kan. Nu maar duimen dat we lekker kunnen blijven doorgaan.

De collecte voor Oekraïne bij de koffieconcerten bracht € 62,60 op. De opleiding heeft het aangevuld tot € 75,-. Dit bedrag is overgemaakt naar Giro 555.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.