Verslag van onze razende reporters Abel en Maxime

Uitwisselingsconcert SOL met Middenorkest Muziekvereniging Concordia Berkel-Enschot op 25 juni jl in het Maoske in de Moer (fijn dat we er terecht konden nu de Wetering bewoond was).

Het concert werd ‘woordelijk’ begeleid door Maikel van der Velden. Waarvoor onze dank!

Hallo wij zijn Abel (12) en Maxime (10)

Wij komen hiernaartoe om the luisteren naar de oudere zus van Maxime die gaat spelen op haar klarinet. We zijn blij dat we niet op de fiets gegaan zijn. Ook al was er slecht weer, de sfeer kun je niet kapot krijgen die is hier super gezelig.

Verder vinden wij het leuk hoe zij aan het warmspelen zijn daar worden wij ook al een beetje warm van.

We zien twee verschillende oorkesten (Middenorkest Concordia uit Berkel Enschot)(Sophia’s Vereeninging uit loon op Zand waarbij de zus Van Maxime speelt, Valérie) waarbij de instrument daarvan heel mooi gepoetst zijn zo te zien.

Misschien vragen sommige van jullie jullie af waarom we niet in de wetering spelen. Dat komt doordat er asielzoekers in de Wetering zijn gevlucht (waar Loon op Zand heel trots op is) waardoor deze twee orkesten naar deze gastvrije locatie zijn “gevlucht”.

Zo te zien zit het eerste orkest klaar: MiddenOrkest Concordia daar gaan we nu naar luisteren. We krijgen voor dat ze gaan spelen eerst nog een verhaaltje te horen over wat ze spelen: ”Highlights van Ratatouille en Aladdin.” Het eerste liedje van Aladdin is net echt uit de film, alleen dan mooier. Dan krijgen we voor elk liedje dat ze spelen nog een kort maar krachtig verhaal erbij!

Als derde komt highlights from Ratatouille mijn persoonlijke lievelings film toen ik nog wat kleiner was, maar goed we hebben het nu over muziek en niet over film laten we horen of de muziek even goed of zelfs beter is als het stukje in de film!

Tenslotte zeiden ze dat ze swingend de pan uit zouden gaan, nou dat is hun zeker gelukt met het laatste muziekstuk A Tribute to Amy Winehouse, het klinkt heel vrolijk. Ze hebben het lied gebruikt van Amy Winehouse die helaas laatst overleden is maar hoe eer je haar meer dan een van zijn liedjes te spelen!

Nu komt een pauze en daarna horen we hoe Sophia’s Vereeninging speelt. 🎶🎼

Nu luisteren we naar het stuk clowning around het is een heel feestelijk liedje. Het valt ons op dat de muzikanten met hun voeten op het ritme mee aan het tikken zijn. Ze kijken ook heel de tijd goed naar de dirigent.

Nu volg het liedje Manic Metronome waarvan ze net al zeiden dat je er gek van werk met het hoge tempo. Dat de muzikanten ook wel gek zullen worden, dat valt niet te merken. Ik vind het een heel vrolijk liedje waarbij ik niemand in de zaal zie die stil kan blijven zitten op hun stoel.

Chester’s Chase, Maxime persoonlijke favoriete! Ik vind hem zo leuk omdat: ”Het een heel vrolijk lied is en het zo leuk klinkt.”

Disney’s Magical marches was een super gezellig nummer! Ik vond vooral het einde tof.

Wat is er een mooie muziek geweest deze avond!

Hartelijk dank voor de top orkesten met top muziek!!! Ik ben heel blij dat ik ook bijna op mijn trombone in dit orkest mag spelen 🥳🎶🎼.  

Muzikale groetjes van reporters Abel en Maxime.