Muziekproject 2021

Muziekproject 2021 basisscholen.
Veilig en leuk, nog steeds op afstand en toch bijeen.

Nog steeds Corona. Wie had dat een jaar geleden gedacht? Gelukkig kunnen en mogen we het Muziekproject voor de basisscholen toch draaien van 15 tot en met 29 april 2021. De Wetering gaat er voor open, het protocol is goedgekeurd, de muziekdocenten staan te trappelen, dus laat maar komen die enthousiaste kinderen.

Het ziet er niet naar uit dat we een grootse afsluiting kunnen houden, dus we beginnen in omgekeerde volgorde: we gaan er vanuit dat niet extra’s kan en bereiden zo alles voor, mocht er meer kunnen? Geen probleem, ook die draaiboeken liggen klaar, van een beetje meer, tot ‘alles kan’. Zou geweldig zijn, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we daar niet op rekenen.

Op de woensdagavonden wordt door vrijwilligers van de Stichting Muziekopleiding Loon op Zand (SMOL) alles alvast klaar gezet en op donderdagochtend (eveneens door vrijwilligers van de Stichting) worden de laatste puntjes op de i gezet. Alles op afstand, met mondkapjes, desinfectiematerialen, voorverpakt, looproutes en ga zo maar door. Het wordt echt niet minder leuk, maar wel anders dan ‘normaal’.

Ook deze keer spelen de blazers van groep 6 Mini Disco Highlights van Ivo Kouwenhoven mee met (de opname van) Sophia’s Opleidings Orkest (SOL). De slagwerkers van groep 5 spelen mee met een top 40 nummer dat de slagwerkdocenten uitzoeken.

Het swingt zeker de pan uit en biedt (als er meer mogelijk zou worden) voor de afsluiting mogelijkheden om interactief mee te doen met elkaar.

Wat doen we dan eigenlijk met de afsluiting?? (Als er geen grote versoepelingen plaats vinden:) Geen ouders en kinderen in de zaal om het geleerde te komen beluisteren, maar een opname van het optreden per groep door een van de vrijwilligers gemaakt en naderhand bewerkt door Ralph Oors waarna de opname naar de betreffende groep toe gaat zodat de ouders het optreden ook kunnen bekijken en beluisteren. Met dank aan Ralph voor zijn deskundige hulp!!!

Het is (nog steeds) heel leuk om het project te draaien, ook al is het wat uitgekleder, toch hopen we dat het project komend jaar weer ‘gewoon’ kan plaatsvinden, dat betekent namelijk dat ons aller leven er weer wat ontspannener uit zal zien.

Dank hulpen Stichting Muziekopleiding en medewerkers Wetering! Fijn dat jullie er weer waren.

Namens medewerkenden SMOL, Bernadette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *