MUZIEKPROJECT 2020 BASISSCHOLEN LOON OP ZAND

  VEILIG EN LEUK, OP AFSTAND EN TOCH BIJEEN

Een valse start in april 2020, of beter gezegd GEEN start in april 2020, want de scholen waren dicht, dus ons ‘reeds-bijna-klaar-zijnde-qua-voorbereidingen’ muziekproject 2020 ging niet door. Heel erg jammer, want zowel leerlingen als docenten genieten hier ieder jaar weer enorm van.

Tja, Corona ……..

Maar….. net voor de vakantie kwam vanuit een van de basisscholen de vraag of we het project niet in het najaar konden realiseren voor de leerlingen van de groepen 5 en 6 uit het schooljaar 2019-2020. Uiteraard wilden wij als Muziekopleiding dat wel, dus de muziekdocenten werden gepolst en jawel, ook zij waren bereid en hadden tijd. Alle basisscholen wilden mee doen, dus weer opnieuw aan de slag, met de geldende maatregelen.

Met de scholen werd overeengekomen dat het project 4 weken voorafgaand aan de herfstvakantie gedraaid zou worden.

Geen grote afsluiting, dat was niet mogelijk omdat zoveel mensen niet in de Wetering in de Theaterzaal zouden mogen, maar een afsluiting per school die gefilmd zal worden en dan op de schoolsite voor de ouders van de deelnemende kinderen te bekijken en te beluisteren is.

Aan de slag dus.

De eerste les gaat volgens plan. Op school worden alle te kiezen instrumenten (altsaxofoon, fluit, hoorn, klarinet, trombone en trompet) voorgesteld door Wendy Lagerweij en het slagwerk wordt gedemonstreerd door Helena van Dommelen (lid van SPE en leerling op de Blokkendoos, eveneens deelneemster aan het project bij de blazers) en uitgelegd door Wendy.

De blazersleerlingen kiezen hun instrument en Ria Bertens deelt ze allemaal (liefst op de eerste voorkeur) in. So far so good.

Alles ligt op maandag 27 september jl mooi klaar om op donderdag 1 oktober jl van start te gaan.

Maar dan is er een persconferentie en ja hoor, plannen in de prullenbak en weer opnieuw bedenken hoe nu weer te werk te gaan. Never a dull moment, maar gelukkig zijn de mensen van de Muziekopleiding niet voor één gat te vangen.

Denken, plannen, bijstellen en op 1 oktober gaan alle leerlingen gewoon aan de slag.

De afsluiting? Niet per school, maar per leerjaar. Heel jammer, want het ingestudeerde dansje en liedje kan niet uitgevoerd worden. Maar ach, wie weet krijgen volgend jaar een mooie herkansing op dit gebied. Het filmen gaat gelukkig wel door, dus ouders kunnen alsnog hun kind zien genieten van muziek maken.

Ook een kijkje nemen in de keuken van ons Muziekproject, dat wordt mogelijk, want op 8 oktober zal Langstraat Media een opname maken bij SPE en SOL. Zij spelen dan de stukken die normaal gesproken bij de afsluiting van het project zouden worden uitgevoerd.

De leerlingen van de Samenspelgroep en de leerlingen (die bij SPE en SOL meedoen) die vanuit de basisschool deelnemen aan het project zullen de partij van de basisschoolleerlingen spelen. SPE speelt de nummers van de slagwerkklassen (groepen 6 van dit jaar) en SOL speelt de nummers uit Mini Disco Highlights van Ivo Kouwenhoven waarbij de leerlingen van groep 7 (van dit jaar) zullen meespelen (nu vertegenwoordigt door de genoemde leerlingen).

We zullen via de Sophiasite en Klankbord laten weten wanneer dit wordt uitgezonden.

Makkelijker konden we het niet maken, leuk bleef het wel!!!

Met dank aan al die geweldige hulpen van de woensdagavond (klaar zetten) en donderdag-vroege-ochtend (voor het verder klaarmaken en de desinfecterende en facilitaire handelingen tussendoor). Zonder jullie was het project zeker niet mogelijk. Op naar een nog fijner Muziekproject in 2021.

Namens alle medewerkenden van de Stichting Muziekopleiding, Bernadette