Klapstoelenconcert Sophia’s Vereeniging.

De afsluiting van het seizoen van de Koninklijke Sophia s Vereeniging vindt traditiegetrouw plaats met een gratis toegankelijk klapstoelenconcert bij het Witte Kasteel in Loon op Zand. Maandag 10 juli vanaf 19.30 uur is iedereen welkom om in een sfeervolle ambiance te genieten van een afwisselend concert, waaraan meerdere geledingen een bijdrage leveren.  Voor wie wil zitten: neem een klapstoel mee..

Historische locatie

Het jaarlijkse openluchtconcert is het laatste optreden voor de vakantie en wordt door Sophia’s Vereeniging aangeboden aan de inwoners van Loon op Zand en omstreken als dank voor hun steun. Het Witte Kasteel is het prachtige decor waar de bezoekers op hun zelf meegebrachte klapstoel onder de mooie bomen het concert in een ongedwongen sfeer kunnen bijwonen. Voor Sophia is het kasteel ook een historische locatie, op deze plaats vond in 1864 waarschijnlijk de oprichting van de vereniging plaats.

Geopend wordt het concert door het SOL-opleidingsorkest t onder leiding van Hadewych van Leeuwen-Peters.  Het orkest speelt een aantal werken met o.m. bekende melodieën uit Aladdin en de Game of Thrones.”Beatles Gold” en “Bella Ciao” zijn andere werken die op het programma staan.

Klarinetensemble

Nieuw dit jaar is een optreden van een klarinetensemble onder leiding van Martijn Rondel, eerste klarinettist van het grote orkest. Het ensemble speelt twee werken: ”Beefsteak Charlies” van Pete Coulman in een arrangement van Martijn Rondel en “Paris Montmartre” van Toshio Mashima.

Filmmuziek

Het optreden van het grote orkest onder leiding van dirigent Jos Schroevers wordt voor n groot deel gevuld met film melodieën. Melodieën die ook te horen zullen zijn tijdens een optreden van Sophia in het najaar in de Concertzaal Tilburg bij de uitvoering van Symfonic Cinema.  Te beluisteren zijn “Kings Row Fanfare” van Erich Korngold, “Jurassic Park” van John Williams,  “Otto e Mezzo” van Nino Rota en “At Worlds End” van Hans Zimmer. Het grote orkest sluit af met “Consul Cisar” van Ferrer Ferran.“ 

Het belooft een bijzonder sfeervolle avond te worden met toepasselijke lichte muziek die u in vakantiestemming brengt. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en de sociale contacten op te halen onder het genot van een drankje. Bij onverhoopt slecht weer vindt het concert plaats in de sporthal van de Wetering. En: als je wil zitten neem dan je eigen (klap)stoel mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *