Klapstoelenconcert Sophia’s Vereeniging. 

Zoals al vele jaren gebruikelijk vindt de afsluiting van het seizoen van de Koninklijke Sophia s Vereeniging plaats met een gratis toegankelijk klapstoelenconcert bij het Witte Kasteel in Loon op Zand. Maandag 1 juli vanaf 19.30 uur is iedereen van harte welkom om in een sfeervolle ambiance te genieten van een afwisselend concert, waaraan meerdere geledingen en diverse solisten een bijdrage leveren.  Voor wie wil zitten: neem een klapstoel mee.

Mooie, historische locatie 

Het altijd druk bezochte openluchtconcert is het laatste optreden voor de vakantie en wordt traditiegetrouw door Sophia’s Vereeniging aangeboden aan de inwoners van Loon op Zand en omstreken als dank voor hun steun. Het Witte Kasteel is het bijzondere decor waar de bezoekers in een ongedwongen sfeer op hun zelf meegebrachte klapstoel onder de mooie bomen het concert kunnen bijwonen. Voor Sophia is het kasteel ook een historische locatie, op deze plaats vond in 1864 waarschijnlijk de oprichting van de vereniging plaats. 

Geopend wordt het concert door het SOL-opleidingsorkest onder leiding van Hadewych van Leeuwen-Peters.  Zij brengen een aantal goed in het gehoor liggende, bekende melodieën ten gehore, waaronder “shake it off,  j’aime la vie, Rosanne, Voila” en het bekende “Waterloo”. Bas Mertens dirigeert de jonge slagwerkers van SPE. Zij spelen een aantal korte werkjes waaronder “Bongolo, Conquest of Paradise en Vila Volta”. 
 

Solisten 

Het optreden van het grote orkest onder leiding van dirigent Jos Schroevers wordt  dit jaar gekenmerkt door het naar voren schuiven van een aantal solisten uit eigen kring. Zo speelt trompettist Alphons van Stenis onder begeleiding van het orkest “Flowerdale” van Philip Spark en soleert op Euphonium Ana Anton in “Pulcinella”;  eveneens een werk van Philip Spark. Voormalige saxofoniste van Sophia en tegenwoordig vooral actief als zangeres Tanja van den Eijnden zingt een drietal werken van A.C. Jobim onder begeleiding van het orkest.. Het harmonieorkest is verder te beluisteren tijdens de uitvoering van “El Camino Real”” van Alfrede Reed, de “Spanischer Mars” van Johann Straus en ”Valse Vanite” van Rudy Wiedoeft. Dit laatste werk met als solist op altsax Tom Peeters.  Een zeer afwisselend programma. 

Het belooft een sfeervolle avond te worden met toepasselijke lichte muziek die u in vakantiestemming brengt. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en de sociale contacten op te halen onder het genot van een drankje. En: als je wil zitten neem dan je eigen (klap)stoel mee. Bij slecht weer vindt het concert plaats in de kerk van Loon op Zand.