Kerstklokkenloop 2022

Zaterdag 17 december 2022, de tiende Kerstklokkenloop alweer, in Loon op Zand. Ja op zaterdag deze keer. Op zondag werd de finale van het WK-voetbal gespeeld, dus week men uit naar de dag ervoor. Gelukkig maar want op zondag ijzelde het en was het spekglad ’s avonds, geen fijn iets als er als deelnemer doorheen moet.

De organisatie had beter weer geregeld, droog maar wel berekoud.

SOL en SPE hadden er gelukkig geen last van, zij speelden binnen in hun ‘eigen’ Theaterzaal in de Wetering. Samen met Concordia en Middenorkest Kaatsheuvel maakten drie uur lang muziek, waarbij ieder een uur muziek maken voor zijn rekening nam.

SOL kreeg daarbij versterking van 4 muzikanten van de Samenspelgroep (leerlingen leren in de samenspelgroep, juist, u raadt het al, samen muziek maken). Margot, Noor, Floor en Guus kwamen gezellig meedoen. En wat deden ze het goed. Bij het Nieuwjaarsconcert kunt u hen weer bewonderen, want ook dan spelen ze weer mee bij SOL.

Echte kerstnummers werden afgewisseld met iets minder kerstige, maar wel bij de sfeer passende, nummers (zodat de bezoekers ook eens wat anders te horen kregen…). Met SPE werd het altijd leuke Boomwhackers Christmas gespeeld, verder speelde SPE nog enkele mooie slagwerknummers.

Het was druk in de zaal/ Maar of dat alleen door onze muziek kwam of ook omdat het bij ons lekker warm was, wie zal het zeggen.

Wij vonden het weer gezellig om zo onze Kerst te openen en ook om met onze muzikale collega’s met Kerst bezig te zijn.

Dank aan iedereen die mee hielp en zeker dank aan onze 4 muzikale gasten van de Samenspelgroep. Jullie waren geweldig.

Bernadette

Ps. Dank aan de organisatie ook voor de tasjes met inhoud voor de 18-  muzikanten.