Een regenachtige Opmaat

Op zaterdag 11 september hadden we met SOL weer een activiteiten-dag om het begin van het nieuwe muziekjaar in te luiden.

Nu hoor ik jullie denken: maar de 9e waren ze toch al begonnen? Ja dat klopt, maar uit ervaring van eerdere jaren, is gebleken dat het handiger is om het niet meteen het weekend te doen voordat de scholen weer beginnen (men is nog op vakantie of wil even rustig aan doen, voordat alles weer begint bijv.) Henrike en Marjolein organiseerden deze dag. Dit keer was het een fotospeurtocht door de Molenwijck.

We verzamelden om 15.00u bij Bernadette Essers, die weer zo lief was om haar huis open te stellen voor zo’n 20 man. Er werden 2 groepen gemaakt en iedere groep moest een eigen naam verzinnen. Team 1. Noemde zich ‘De sollicitanten’ want ze zitten bij SOL en ze solliciteerden naar de 1e prijs. Team 2 koos voor de naam de Solero’s, waar ook de 1e drie letters bekend voorkomen en wij natuurlijk net als die ijsjes ‘verrukkelijk’ spelen😉

Ieder team kreeg een blad met uitleg, route en foto’s mee en moest de resultaten doorsturen naar een telefoonnummer van een van de organisatoren.  Het team met de meest creatieve foto’s had gewonnen. Ook konden we bij Marjolein thuis terecht voor een spelletje spekhappen en wat lekkers. We werden daar gastvrij opgevangen door haar echtgenoot Willem, nogmaals dank daarvoor.

De titel zegt het eigenlijk al: een regenachtige Opmaat. Nee droog was het zeker niet die dag, het eerste deel van de speurtocht was dan ook nat, heel erg nat, maar daar laten wij ons niet door tegenhouden. Er waren genoeg paraplu’s beschikbaar in huize Essers, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt en uiteraard waren er een aantal zo slim geweest om zelf een paraplu mee te nemen. Gelukkig werd het later tijdens de tocht weer droog, wat uiteraard toch fijner lopen is, dan met al die regen over je heen. Over doorweekte papieren maar niet te praten, maar hier hadden we al voorbedacht om alvast van alle opdrachten een foto te maken, mocht het echt niet meer leesbaar zijn, dan hadden we nog een back-up.

Om 17.00u waren weer terug op het vertrekpunt, waar we de prijsuitslag kregen en we genoten van een heerlijk frietje en een snack naar keuze.  Team 1 had gewonnen en alle teamleden van dat team, mocht naar huis met een snoepzak en ook de wisselbeker werd in ontvangst genomen, die staat nu thuis te pronken bij een van de jongste leden van dat team.

Het was weer een gezellige dag, met dank aan Henrike en Marjolein voor het organiseren. 😊

De muzikale groetjes,

Iris Hornman