Concert Rotterdam Verzorgingshuis Sonnenburgh

ritje en de voorbereiding er naar toe.

Om 14.30 uur deed ‘onze’ Iris een openingswoordje en begon SOL zijn programma. Een mix van Songfestivalnummers en populaire andere nummers passeerde de revue.

Na een half uurtje muziek volgde er een kleine pauze waarin de muzikanten een bekertje drinken aangeboden kregen via Iris. Het programma werd hierna vervolgd met eenzelfde

Het zat al langer in de planning, maar nu kwam het er toch echt van: een concert in het verzorgingshuis waar ‘onze’Iris (Hornman) werkt. Natuurlijk om de mensen daar een leuke middag te bezorgen, maar zeker ook om zo te laten blijken dat we het enorm waarderen dat Iris al jaren heel trouw iedere week vanuit Rotterdam naar Loon op Zand reist voor de SOLrepetitie en hulp waar nodig (en mogelijk).

Op zaterdag 8 juni trokken we met auto’s naar de Groene Kruisweg in Rotterdam. Gelukkig wilde en kon Bernadette van den Elzen met haar busje het slagwerk rijden, dat scheelt heel veel in auto’s die ook nog muzikanten moeten vervoeren. Na wat gemoevreer bij Hubertus hof- de parkeerplaats daar stond nokvol door een scoutingevenement, zelfs de poort naar Hubertushof was behoorlijk dicht gezet, maar Bernadette is een bijzonder goede chauffeur, dus zij fixte het wel.

Inladen dat slagwerk en op weg naar Rotterdam. De andere auto’s met passagiers vertrokken vanaf de Wetering.  Blijkt toch minder ver dan we dachten, in 50 minuutjes waren op de plaats van bestemming. Iris had keurig geregeld dat we met nummerbordherkenning de parkeerplaats van het Huis op konden, parkeerplaats genoeg, dus ieder kon de auto makkelijk kwijt. Slagwerk bij de voordeur uitladen en naar boven brengen, opzetten maar. Muzikanten hadden een mooie ruimte om uit te pakken en konden zelf een bakje koffie/thee etc uit de automaat halen. Dat gaat er wel in na zo’n mengeling van muziek.

Rond 15.30 uur werd het programma afgesloten met een dankwoord van Iris en een groot applaus van het publiek voor het orkest.

Volgens meegereisde supporters waren de reacties vanuit het publiek enthousiast. Leuke muziek en het is weer eens wat anders.

En welk nummer vonden ze nou het leukste? EUROPAPA…..

Dank aan Iris voor het goede regelen van het optreden in het Rotterdamse. Was leuk om te doen en… we mogen nog eens terug komen!