SOL

Sophia’s Opleidingsorkesten
Loon op Zand

Welkom op het gedeelte van de website over Sophia’s Opleidingsorkesten Loon op Zand (SOL).
Het in 2012 ge├»ntroduceerde SOL is een samenvoeging van het vroegere Opstaporkest en Middenorkest. Dit orkest speelt onder leiding van Hadewych van Leeuwen-Peters en bestaat uit muzikanten van jong tot oud.

SOL maakt herkenbare muziek, van filmmuziek uit Disneyfilms als The Lion King en Tarzan tot pophits van grote artiesten als Michael Jackson, Adele en Owl City. Het is ontzettend leuk om samen muziek te maken die je thuis ook luistert! Saxofoons, dwarsfluiten, hobo’s, klarinetten, trompetten, trombones, tuba’s, drums en percussie; SOL heeft het allemaal!

SOL is een gezellige club muzikanten die niet alleen elke week met veel plezier repeteert, maar ook allerlei activiteiten organiseert. Denk hierbij aan het Driekoningenblazen, de surpriseavond met Sinterklaas en het activiteitenweekend met muzikale afsluiting.

Door het jaar heen speelt SOL regelmatig voor publiek. Natuurlijk tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert en Klapstoelenconcert van Sophia’s Vereeniging, maar ook tijdens uitwisselingsconcerten met andere orkesten uit de regio. Daarnaast speelt SOL ook tijdens het inhalen van de wandelaars van de Avondvierdaagse en Sinterklaas.


Heeft u of uw kind interesse om een muziekinstrument te leren bespelen lees hier welke mogelijkheden Sophia kan bieden.