Agenda

nov
10
zo
2019
Concert “75 jaar vrijheid” in concertzaal Tilburg @ Theaters Tilburg
nov 10 @ 2:30 pm
Concert “75 jaar vrijheid” in concertzaal Tilburg @ Theaters Tilburg

Concert “75 jaar vrijheid” in concertzaal Tilburg

Op zondagmiddag 10 november om 14.30 uur treedt het harmonieorkest op tijdens een concert dat een breed publiek zal aanspreken.  Een concert rondom oorlog en bevrijding.  Geboden wordt een gevarieerd spectrum aan muziek met zowel associaties met het donkere karakter van de oorlog als met de bijzondere uitgelaten sfeer van de bevrijding. Uitgevoerd door het grote orkest van Sophia s Vereeniging, de Nieuwe Veste Bigband,  Sister Swing (geïnspireerd door artiesten als The Andrews Sisters en Vera Lynn), de sopraan Judith Weusten en het Souvenir Jeugdkoor. Dit alles in een historische omlijsting door Jack Didden en ondersteund door fascinerende filmbeelden.

De diversiteit van de deelnemers, maar ook het verschillende karakter van enerzijds muziek die betrekking heeft op de oorlog en anderzijds muziek die juist de blijdschap van de bevrijding vertolkt,  gaat zorgen voor een middag met grote contrasten en veel afwisseling.

Zo is uit “the  Planets”  van Gustav Holst de mars “the Bringer of War” te beluisteren en wordt als ode aan de schotse bevrijders een deel uit de “Hymn of te Highlands” uitgevoerd door het harmonieorkest en  “Mixolydian Highlander” door de Nieuwe Veste Bigband. In samenwerking met het jeugdkoor en sopraan zijn enkele delen uit de 4e symfonie van Johan de Meij te beluisteren. De oorlog wordt daarnaast ook uitgebeeld door de filmmuziek uit “Band of Brothers”.  Vrolijke klanken zijn te beluisteren in o.m. “in the Mood”, “Sing, sing, sing” en “Boogiewoogie”.  Ook de Sister Swing dragen hieraan bij met o.m. “Bei mir bist du schon” en “Als op ’t Leidseplein”. Aldus een greep uit een veelheid van vaak vrij korte nummers die op die middag te beluisteren zullen zijn.

Filmbeelden

Jack Didden, gespecialiseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, zal ter verdere afwisseling enkele bijzondere verhalen vertellen. Veel muziek wordt ondersteund door mooie filmbeelden. Kortom een zeer gevarieerd programma waarbij nagenoeg iedere smaak aan bod komt. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het VSB-fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kaarten zijn verkrijgbaar via TheatersTilburg a € 15.  Reserveren is ook mogelijk via reserveringen@sophiasvereeniging.nl

nov
22
vr
2019
Surprise avond SOL en SPE @ Fam. Essers
nov 22 @ 7:30 pm – 11:00 pm
dec
2
ma
2019
Educatieconcert Willem van Oranjecollege Waalwijk @ Willem van Oranjecollege
dec 2 @ 7:30 pm
dec
15
zo
2019
Loonse Kerstklokkenloop @ De Wetering
dec 15 hele dag
jan
6
ma
2020
Driekoningen blazen @ Loon op Zand
jan 6 hele dag
jan
26
zo
2020
Nieuwjaarsconcert @ De Wetering
jan 26 @ 2:00 pm

Het traditionele nieuwjaarsconcert waar de hele vereniging zich presenteert door middel van een speciaal samengesteld concert.

Het concert beging om 14:00 uur.

mrt
28
za
2020
Driedorpenconcert @ De Wetering
mrt 28 – mrt 29 hele dag
apr
16
do
2020
Afsluiting muziekproject basisscholen @ De Wetering
apr 16 @ 6:30 pm
mei
14
do
2020
Concert in “De Venloene” @ De Venloene
mei 14 @ 7:00 pm
mei
23
za
2020
ECWO in Amiens @ Amiens
mei 23 hele dag