Geslaagd concours Koninklijke Sophia's Vereeniging

Het symfonisch Blaasorkest van Koninklijke Sophia's Vereeniging heeft zondag 9 december met succes deelgenomen aan het concertconcours in de Concertdivisie in het Muziekcentrum te Enschede. Met als thema L'amore Italiano: Una storia di dramma, passionale e malinconia.

Op het programma stonden de Symfonische Suite uit La Bohème van G. Puccini in een arrangement van Christiaan Jansen, de Ballata delle Gnomidi van O. Respighi in een arrangement van José Schyns en de Variazioni Sinfoniche su "Nn Potho Reposare" van Hardy Mertens. Daarnaast werd bij de Ballata delle Gnomidi een ballet uitgevoerd door dansers van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en zong Josephina Louise Hoogstad het originele lied "Non Potho Reposare" met begeleiding van Felix Leenders op gitaar.

De jury was onder de indruk van het geheel en beoordeelde dit met het Predicaat "Zeer Goed" wat goed was voor 95,5 punten. De jury roemde de orkestklank en de solisten. Inmiddels is het blaasorkest begonnen aan de voorbereiding voor de Nieuwjaarsconcerten.