Traditioneel klapstoelenconcert dit jaar onderdeel van kasteelfeesten eind juni.

De 155 jarige koninklijke “Sophia’s Vereeniging” zal dit jaar niet op maandag maar zaterdag 29 juni haar klapstoelenconcert presenteren in het kader van 750 jaar Loon op Zand.

Lees meer

Concert in Den Haag

Zaterdag 18 mei 2019, 20:15 uur

Orkestvereniging Musica Den Haag en Koninklijke Sophia’s Vereeniging Loon op Zand

Locatie: Nieuwe Kerk in Den Haag, Spui 175, Den Haag

Kaarten à € 17,50 te bestellen viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees meer

Concert in Breda

Zondag 26 mei, 19:30 uur, concert in de serie Verrassende Ontmoetingen
Harmonie Euphonia uit Teteringen en Koninklijke Sophia’s Vereeniging Loon op Zand
Locatie: Chassétheater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda
Kaarten à € 13,00 te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

Nieuwjaarsconcert Sophia's Vereeniging 2019

Het is al vele jaren een niet te missen muzikale happening voor muziekliefhebbers uit Midden-Brabant, het traditionele nieuwjaarsconcert van Sophia s Vereeniging.
Alle onderdelen van de vereniging presenteren zich op zondag 27 januari om 14.00 uur in de Wetering in Loon op Zand met een afwisselend programma. De toegang is gratis.

Lees meer

Koninklijke Sophia's Vereeniging overtuigt tijdens concenrtconcours in Enschede.

9 december jl. nam het symfonisch blaasorkest van Koninklijke Sophia's Vereeniging deel aan het concertconcours in het muziekcentrum in Enschede. Onder leiding van dirigent Jos Schroevers werd de hoogste score van 95,5 punten behaald. Beluister hier een opname gemaakt tijdens het concours.

Lees meer

Geslaagd concours Koninklijke Sophia's Vereeniging

Het symfonisch Blaasorkest van Koninklijke Sophia's Vereeniging heeft zondag 9 december met succes deelgenomen aan het concertconcours in de Concertdivisie in het Muziekcentrum te Enschede. Met als thema L'amore Italiano: Una storia di dramma, passionale e malinconia.

Lees meer

Openbare Generale repetitie Kon. Sophia’s Vereeniging.

Op 1 december a.s. vindt de generale repetitie plaats van het concours programma van Sophia het welk op 9 december a.s. wordt gehouden in Enschede.

 

Lees meer

Symfonisch Blaasorkest in concertserie Verrassende Ontmoetingen

Op zondag 18 november zal het Symfonisch Blaasorkest een concert geven in de concertserie Verrassende Ontmoetingen in de Concertzaal van Tilburg. Tevens zal hier Koninklijke Harmonie Sainte Cecile uit Eijsden o.l.v. Jan Cober een deel van het concert verzorgen. Aanvang 15.00 uur.

Lees meer

Sophia in Italië

Van 13 tot en met 18 oktober is het Symfonisch Blaasorkest van Koninklijke Sophia's Vereeniging op concertreis naar Italië. 

Lees meer

All you can Opera

 

Sophia met topsolisten in concertzaal Tilburg. Bekende operamuziek in een nieuw jasje. Helemaal gericht op een zo aantrekkelijk mogelijke presentatie voor het publiek. Dat is de opzet van het concert dat Sophia s Vereeniging op 8 april in de concertzaal Tilburg geeft in samenwerking met een tiental topsolisten en het Bachkoor Nijmegen.

Lees meer

Nieuwjaarconcert in "De Efteling" Reserveer hier uw plaatsen.

Op woensdag 10 januari 2018 vindt opnieuw een speciaal nieuwjaarsconcert plaats speciaal voor leden van Rabobank De Langstraat. Al vijf keer eerder was Rabobank betrokken bij de organisatie van het nieuwjaarsconcert.

Lees meer

Symfonische klanken en Vorstelijke stemmen

Op 17 december geeft Koninklijke Sophia's Vereeniging in samenwerking met Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel en het Bachkoor uit Nijmegen een bijzonder concert in Concertgebouw de Vereeniging te Nijmegen. Onder de titel 'Symfonische klanken met vorstelijke stemmen' zullen zij een muzikaal programma verzorgen.

Lees meer

Concert i.s.m. fanfare Kempenbloei uit Achel

Op zondag 19 november 2017 verzorgt het Harmonieorkest van Sophia’s Vereeniging samen met fanfare Kempenbloei uit Achel (winnaar van het WMC!) een concert.

Lees meer

Verrassende Ontmoetingen: Sophia's Vereeniging en Fanfare "De Hoop" uit Stellendam

Op zaterdag 4 november verzorgt het Harmonieorkest van Sophia’s Vereeniging samen met Fanfare De Hoop uit Stellendam een concert in de Concertzaal van Tilburg. Het concert zal om 20:00 aanvangen.

Kaarten voor dit concert zijn in de voorverkoop 12,50 euro (aan de kassa 15 euro). U kunt kaarten bestellen bij Jan van Esch viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of per telefoon via 06-20090871.

Lees meer

Reserveer uw kaarten voor het nieuwjaarsconcert in het Eftelingtheater.


Op woensdag 10 januari 2018 vindt opnieuw een speciaal nieuwjaarsconcert plaats speciaal voor leden van Rabobank De Langstraat. Al vijf keer eerder was Rabobank betrokken bij de organisatie van het nieuwjaarsconcert. Vorig jaar vond voor de eerste keer dit bijzondere concert plaats in het Efteling Theater. Ook dit jaar vormt het Efteling Theater het prachtige decor. Het concert wordt ditmaal verzorgd door het symfonisch blaasorkest van Koninklijke Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand.

 

Lees meer

Schitterende West Side Story

De concertzaal in Tilburg was zaterdagavond volledig uitverkocht voor de uitvoering van The West Side Story door Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand met zangers van de Tilburgse Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Muzikale top in een sfeervolle ambiance.

Lees meer

Concert tijdens het festival Muziek op de Dommel

Ons harmonieorkest was zeer vereerd met de uitnodiging van de organisatie van Festival Muziek op de Dommel in Eindhoven om het educatieconcert, alsmede het sluitingsconcert te verzorgen. 

Lees meer

Terugblik op Britain meets USA: Great!

Zondagmiddag 17 april 2016 om 15.00 uur begon in het Chassé Theater in Breda een bijzonder concert van twee symfonische harmonieorkesten uit de Midden Brabantse regio:. Amor Musae uit Prinsenbeek samen met de Koninklijke Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand, respectievelijk onder leiding van Frans van Dun en Jos Schroevers.

Lees meer

Nieuwjaarsconcert Sophia’s Vereeniging

Traditiegetrouw presenteerde Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand zich tijdens het Nieuwjaarsconcert met de gehele vereniging. Het grote harmonieorkest stond daarbij deze zondag onder leiding van Jos Schroevers. Hij heeft voorlopig voor een jaar de dirigeerstok overgenomen van Heinz Friesen, die een stapje terug heeft gedaan.

Lees meer

Sophia steelt de show in Praag

Onlangs gaf Sophia's Vereeniging twee zeer succesvolle concerten in Praag en Pilsen. Twee verslagen met foto's en audiofragment zijn te vinden op de speciale pagina voor deze concertreis. Klik op het tabblad bovenaan de website of klik op deze link!

Lees meer

Recensie concert Heinz Friesen bokaal

Sophia's Vereeniging heeft een prachtige recensie gekregen voor haar concert ter ere van de uitreiking van de Heinz Friesen bokaal. René van Peer schreef deze in "Het Brabants Dagblad".

 

Lees meer

Terugblik Verrassende Ontmoetingen

Op 22 mei 2016 hebben het harmonieorkest van Sophia’s Vereeniging en Harmonie Kaatsheuvel een gezamenlijk concert verzorgd in de concertserie ‘Verrassende Ontmoetingen’. Het was een mooie muzikale middag in de concertzaal in Tilburg met zowel moderne als klassieke werken.

Lees meer