Sophia's Percussion Ensemble Jeugd

"Sophia's Percussion Ensemble Jeugd" is een enthousiaste groep jonge slagwerkers die hun naam eer aandoen.
Op een eigentijdse manier wordt aan hen op persoonlijke wijze de kneepjes van de diverse mogelijkheden op slagwerkinstrumenten en theorie bijgebracht.

Deze opleiding wordt verzorgd door de Stichting Muziekopleiding Loon op Zand.

SPEJ 01"Sophia's Percussion Ensemble" heeft in de afgelopen 20 jaar een bijzondere naam opgebouwd in de Nederlandse slagwerkwereld.
Zij hebben toentertijd een ware kentering teweeg gebracht in de slagwerkwereld die daarna onderstreept werd met vele landelijke kampioenschappen en prijzen, velen kunnen zich dat nog herinneren. Maar deze jeugdige groep slagwerkers is fanatiek en hoopt de komende jaren ook de muzikale sprong naar een hoger niveau te kunnen waarmaken

Elke donderdag in de vooravond wordt er gerepeteerd in "de Wetering" onder leiding van Bart Holleman.

"Sophia's Percussion Ensemble Jeugd" brengt frisse jonge slagwerkmuziek waarvan u zeker kunt genieten.

 

Lees hieronder een stukje over SPE-J geschreven door lid Chiara Donker:

Hallo lezers,

SPE-J staat voor Sophia's Percussion Ensemble Jeugd. SPE-J is een groep kinderen die allemaal verschillende slagwerkinstrumenten bespelen. SPE-J oefent één keer per week met z'n allen in de Wetering. Wij krijgen dan muziekstukken van de dirigent die we gaan instuderen. Onze dirigent is Bart (Holleman) en hij dirigeert heel goed. SPE-J bestaat (op dit moment, oktober 2014) uit 5 jongens en één meisje. Met onze stukken geven we wel eens optredens en concerten zoals: Nieuwjaarsconcert, koffieconcert, klapstoelenconcert, einde Avondvierdaagse en het Galajubileumconcert voor Koningin Máxima in het Eftelingtheater. Dat was heel leuk. Met concerten spelen we stukken als: "Hole in three", "Three Latin Dances", "Reflections", "Flashy Filly", "Keep it Running", "Tradaiko" (= Japans) en met het koffieconcert mag je zelf iets kiezen uit je drumboek. Het volgende stuk: "Back to Bozzio" wordt heel leuk.

SPE-J is een leuke slagwerkgroep, dus houd je van slagwerk (drummen, trommelen), meld je dan aan bij Sophia's Vereeniging.

Dank je wel voor het lezen.

Groetjes, Chiara van SPE-J.