Driekoningen blazen 2019

Op 6 januari zijn de leden van SOL en SPE als vanouds weer de straten opgegaan in Loon op Zand voor het traditionele 3-koningen blazen. Het weer was ons dit jaar zeer goedgezind, want het was droog en boven de 5 graden.

3koningen 2019 SOL

Nadat alle spelende leden en de hulptroepen zich hadden uitgedost in 3-koningen kleding werd er ingespeeld. Vervolgens werd de tocht gestart in de kerk in Loon op Zand. Op uitnodiging van de Liedertafel Echo der Duinen werd daar een mooi gedragen en zeer klankvol mini-concert gegeven als deel van het officiële 3-koningen zingen in Loon op Zand.

 


Hierna werd de tocht voortgezet door de Molenwijck waarbij we op vele pleintjes onder een lantaarnpaal een mini-concertje hebben gegeven. De concertjes werden door de bewoners van de wijk zeer goed ontvangen, getuige de vele gulle giften die we hebben mogen ontvangen voor onze kledingpot.


Halverwege de tocht werd er opgewarmd en gegeten bij de familie Reijnen, waarvoor zeer veel dank. Na zo’n middag in de kou is niets zo lekker als soep met worstenbrood. Vervolgens werd de tocht afgerond in de nieuwe wijk Molenwijck-Zuid. Ook hier werden de mini-concertjes zeer positief ontvangen door de bewoners.


Al met al een zeer geslaagde middag en een bijzonder woord van dank aan alle inwoners van Loon op Zand die ons ook dit jaar weer hebben ondersteund.