Concert SOL in de Hilvaria Studio's

Op 25 november gaven SOL en het Opleidingsorkest van Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage een prachtig concert in de serie Verrassende Ontmoetingen.

imageedit  4580275882
We waren te gast in een vrijwel uitverkochte zaal van de Hilvaria Studio’s, die voor de gelegenheid sfeervol was aangekleed door de leden van Cecilia. Het thema van de middag was ‘filmmuziek’ en beide orkesten lieten zich van hun beste kant horen!
SOL opende de middag met een divers programma waar zowel de beginnende als meer gevorderde muzikant zich muzikaal in kwijt kon. Het publiek werd meegenomen naar de boksring van Rocky en het Zweinstein van Harry Potter. Toen door naar de sterrenstelsels van Star Wars, waar een groot compliment voor Guido op zijn plaats is voor zijn bijdrage achter het drumstel!
Daarna konden de bezoekers genieten van Maik van de Groes die het prachtige ‘Une Belle Histoire’ zong en er later nog een schepje bovenop deed met ‘Sway’. Na het swingende ‘I Will Follow Him’ uit Sister Act en het thema van ‘Jurassic Park’ zette SOL de zaal op zijn kop met het slot uit de film Hairspray: ‘You Can’t Stop The Beat’. En dat laatste is zeker van toepassing op onze SOLlers, want ze zijn niet te stoppen!
Na de pauze genoten we van het programma van Cecilia. Ook zij trakteerden de zaal op een aantal schitterende uitvoeringen van bekende filmmuziek, waarbij ze ons meenamen op een muzikale reis om de wereld. Van de Indiase jungle (Jungle Book) naar de Afrikaanse savanne (the Lion King), door Polynesië (Moana) en Nederland (Soldaat van Oranje): Cecilia draait er haar hand niet voor om. De foto’s waarop leden van Cecilia scenes uit de diverse films uitbeeldden maakte het helemaal af. De solist Santiago Cimadevilla ontroerde met zijn bandoneon tijdens ‘Adios Nonino’ (de traan van Máxima ligt bij een ieder vast nog vers in het geheugen) en bij het thema van ‘Baantjer, waar Vledder en de Cock – met C.O.C.K – waakzaam over zijn schouder meekeken.
Na een kort changement voerden SOL en Cecilia gezamenlijk ‘Grease’ uit en sloten hiermee samen de middag af. Complimenten aan beide orkesten en dank voor dit mooie dubbelconcert!