Sint bij SOL en SPE

Vrijdag 23 november, het is koud buiten, binnen is het warm en gezellig. In het huis aan Gildeweg 87 klinken vrolijke stemmen. Om 19.00 uur waren Melissa en Tessa R al druk in de weer. Alles klaar zetten, spellen voorbereiden, snoep in schaaltjes. De gasten komen zo voor de Sinterklaassurprise.

 

Afbeelding2Vanaf ongeveer 19.30 uur kan de voordeur eigenlijk open blijven een voor een en soms met meerderen tegelijk komen de gasten binnen. Giedo, Lianne, Marijn, Jinthe, Tess, Sandra, Dennis, Manon, Meike, Jasmijn, Linda en Bernadette vullen de woonkamer met vrolijk geklets en gelach. Al snel wordt er begonnen met het eerste spel. Een beroemd en berucht spel: hoeveel pepernoten kun je in je mond stoppen en toch nog surpriseavond zeggen?? Het spel eindigt onbeslist. Giedo en Tess hebben een even grote (letterlijk) mond.

Na het eerste spel, de eerste surprise. Meteen een hele gave. Een geweldig mooie octopus door Lianne gemaakt voor Bernadette. Supergaaf.

 

 

En zo gaan we verder steeds een spel en weer een surprise. De ene na de andere mooie surprise komt langs en het ene na het andere grappige spel wordt gespeeld. Maar dan...... wordt er aan de deur geklopt en ja, natuurlijk wel gehoopt, maar nu dan ook echt aanwezig, daar is hij Sint. Vergezeld door twee pieten. Sint blijkt goed geluisterd te hebben naar

spionpiet die blijkbaar ook bij de Wetering zijn drones heeft laten vliegen om te spioneren. Sint en Piet doen een spel mee en delen een surprise uit, kletsen wat met de gasten en zingen een lied mee. Daarna is het helaas tijd om op te stappen en verder te reizen over de schone Loonse daken. Ze beloven volgend jaar terug te komen.

Afbeelding3Afbeelding4

De gasten in Huize Essers gaan nog even door tot de laatste surprise is uitgepakt en het laatste spel gespeeld.

Het was weer een fijne avond.

Wat een gezellige, creatieve, muzikale mensen.

Op naar volgend Sintfeest bij SOL en SPE.

Afbeelding5