Optreden SOL en SPE in de Efteling 2017

Tatata taa tata tadadaa! Waren we met SOL een dagje naar Amsterdam? Waar we deze muziek hoorden uit de geluidsboxen van het Amsterdam CS? Nee hoor, we waren gewoon ‘om de hoek’ in de Efteling.

Na 2 jaar waren we weer uitgenodigd om te komen optreden in het sprookjespark, deze dag viel op zondag 1 oktober. Om 10.00u had iedereen zich verzameld en daarna de spullen veilig weggezet, om vervolgens nog even het park in te gaan, voordat we ons klaar moesten maken voor het optreden.

 


Muziek-in-de-Efteling-2
Muziek-in-de-Efteling
Plezier-in-de-Efteling-2
Op-de-kiosk
Plezier-in-de-efteling
plezier-in-de-efteling-3
SPE-in-actie
SOL-1
SPE
En om 14.00u was het dan zo ver, we zaten allemaal klaar op de Kiosk tegenover restaurant het Witte Paard, om de eerste muzieknoot te spelen, we openden met Brabant (hoe kan het ook anders he) en natuurlijk kwam er een Efteling medley aan te pas, met o.a het hierboven genoemde ‘tatata taa tata tadadaa’ (hebben jullie hem al weer in je hoofd? Graag gedaan hoor 😉 ) Carnaval Festival. Verder kwamen de muzikale klanken van Music (John Miles), Kings Row ,A night at the movies, African Beat (deze keer niet van de Indische waterlelies, maar een stuk van André Waignein) en hoorde je de muzikale tonen van het in 2014 populaire nummer ‘All about that bass’ van Meghan Trainor. Een paar van deze stukken waren te horen tijdens ons tweede optreden van 15.00u. het optreden van SOL werd afgewisseld met stukken van SPE onder leiding van Bart Holleman. Gezellig om zo met z’n allen op de kiosk muziek te maken.


Het eerste optreden werd afgesloten met ‘Lang zal hij leven’ omdat onze tenorsaxofonist Ton, precies die dag 70 werd en alsnog met ons ging optreden, hij werd in het zonnetje gezet met een fles ‘Kabouterbier’ om in de stijl van het park te blijven.


Na het opruimen en spullen inpakken was het tijd voor het traditionele frietje met mayonaise( dé reden natuurlijk waarom we gaan optreden in de Efteling natuurlijk, alles voor het frietje 😉 ).


Ondanks dat de weersvoorspellingen niet al te best waren, hebben we het mooi droog gehouden en behalve dat het wat frisjes was, erg mooi weer gehad. Voor een optreden in de Efteling, hadden we zeker wat publiek dat ook echt bleef luisteren en kregen we van de Eftelingmedewerkster die ons begeleidde een mooi compliment dat de bezoekers het erg leuk vonden.
Degenen die wilden konden nog in het pretpark blijven, tot half 6 en daarna was SOL en SPE in de Efteling 2017 toch echt afgelopen.


Tot de volgende keer Efteling en nogmaals bedankt.

Iris Hornman