Muziekweekend 2017 SOL en SPE

Alweer voor de zoveelste keer waren we te gast bij de scouting Loon op zand voor ons Muziekweekend. Dit jaar een iets andere opzet. De repetities verdeelt over twee dagen en op zondag iets eerder klaar. De zaterdag werd ingevuld met een repetitie van 17.00 uur tot 19.00 uur, met aansluitend het onderhand traditionele tapasbuffet waar allerlei lekkers staat te wachten om opgegeten te worden.

 

  • L1180095
  • IMG20170916221220037
  • L1180097
  • L1180129

Pech voor de mensen van de zondagmiddaglunch, want er was bijna niets over om alsnog op te eten, maar lekker was het allemaal. Na het diner even uitbuiken en vervolgens de leuke speurtocht van Jasmijn en Virge lopen. Mooie wandeling met muzikale vragen en grappige opdrachten. Geen nachtmerries hierna, dus perfect gedaan! Aansluitend het jaarlijkse kampvuur, koud was het wel dit jaar. Zelfs diegene die met hun kontje zowat in de vlammen stonden hadden het niet echt warm, maar dat mocht de pret niet drukken. Middernacht was het rustig zijn geblazen en dat lukte erg goed. Een prima nacht (ook al hebben een paar mensen wat minder echt geslapen) waarin velen toch ook heerlijk geslapen hebben leidde tot een mooie zondag.

Om 08.15 uur werd iedereen wakker gemaakt, met een gezamenlijk ontbijt begon de nieuwe dag. Daarna werd er vast schoongemaakt waar dat kon en aansluitend lekker buiten gerepeteerd in een heerlijk najaarszonnetje.

De lunch werd door de aanwezige muzikanten en gasten eer aangedaan. De inwendige mens was versterkt, dus klaar voor de afsluiting tijdens Loon Presenteert. Aldaar werd meegewerkt aan de opening van het Dorpslint. De nummers (passend bij thema’s van de organisatie) We’re all-in this together, King’s Row, Music en Brabant werden vol verve ten gehore gebracht. De bij SOL meespelende SPE’ers deden het supergoed. In twee repetities hadden zij zich goed aangepast aan het orkest en lieten horen dat zij ook met een orkest perfect mee kunnen spelen.

Samen alles opruimen hoort er ook bij en gelukkig snapt iedereen dat ook.

Een mooi weekend vol muziek en saamhorigheid.

Dank aan allen die meegedaan hebben

(Een klein extra bedankje aan Corien, Maria en Ria voor het regelen en meewerken; aan Virge en Jasmijn voor de speurtocht en aan Iris en Suze die alles in het werk stelden om toch mee te kunnen spelen).