Filmconcert door SOL met het opleidingsorkest van L’Echo des Montagnes Zondag 16 juni 2019 in de Wetering

Het concert staat nogal vroeg op de dag in de planning, om 10 uur maar liefst. Bovendien is dit het afsluitend seizoensconcert. En het is nog Vaderdag ook.

Het afsluitende Seizoen- Film- Vaderdag- Ochtendconcert

Voor de zondagochtend is de belangstelling, ondanks enige scepsis vooraf, best goed. Dat is een leuk aspect van een opleidingsorkest, ouders en grootouders, familie en vrienden, vriendinnen en bekenden. Verzekerd van belangstellenden.

Lees meer

Avondvierdaagse 2019

En weer hadden we geluk. Wie zegt er dat wij in een nat land wonen? In al die jaren (en dat er zijn er intussen al behoorlijk wat) dat ik de vierdaagse mee ‘in blaas’ is het 1 keer voor gekomen dat we binnen moesten zitten vanwege de regen en al die andere keren zaten we als SOL gewoon lekker op het plein bij de Wetering de wandelaars en ‘inhalers’ vrolijk buiten gezellige muziek toe te spelen.

 

Lees meer

Meimarkt 2019


Na op zaterdag 8 juni in Loon op Zand te hebben geladen (met dank aan Bart Vromans, Maria, Dennis, Jasmijn en Iris- Hoera hoera voor Jasmijn onze redster in de nood die ook met haar auto klaar stond om de Loonsen weer naar huis te brengen- Henrike en Arend) werden de spullen aan de Juliana van Stolbergstraat bij de door SOL gehuurde kramen neergezet. Mijn God wat een spullen, hoe moeten we die verkocht krijgen?????

 

Lees meer

SOL treedt op in Zorgcentrum Zwijssen in Tilburg

Zondag 26 mei speelden wij in Zorgcentrum ‘Johannes Zwijsen’ in Tilburg.
Dit deden wij om de , inmiddels overleden, Ben Vos te eren. Ben speelde al een behoorlijke tijd besbas bij het Groot Harmonie Orkest, kwam een keer invallen voor SOL en is sindsdien altijd blijven meespelen.

Lees meer

Koffieconcert 10 februari 2019

Koffieconcert 10 februari 2019

We hadden 10 feb het koffieconcert!

Het was super leuk!

Lees meer

Driekoningen blazen 2019

Op 6 januari zijn de leden van SOL en SPE als vanouds weer de straten opgegaan in Loon op Zand voor het traditionele 3-koningen blazen. Het weer was ons dit jaar zeer goedgezind, want het was droog en boven de 5 graden.

Lees meer

Concert SOL in de Hilvaria Studio's

Op 25 november gaven SOL en het Opleidingsorkest van Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage een prachtig concert in de serie Verrassende Ontmoetingen.

Lees meer

Sint bij SOL en SPE

Vrijdag 23 november, het is koud buiten, binnen is het warm en gezellig. In het huis aan Gildeweg 87 klinken vrolijke stemmen. Om 19.00 uur waren Melissa en Tessa R al druk in de weer. Alles klaar zetten, spellen voorbereiden, snoep in schaaltjes. De gasten komen zo voor de Sinterklaassurprise.

Lees meer

Ook SOL bij Verrassende Ontmoetingen

Zondag 25 november aanstaande speelt SOL in de Hilvaria Studio’s te Hilvarenbeek in de serie Verrassende Ontmoetingen met Opleidingsorkest St. Ceacilia Princenhage. Het concert begint om 14:00 uur.

Lees meer

Uitwisselingsconcert SOL en O.N.S. uit Nieuwendijk

Op vrijdagavond 5 oktober verwelkomde SOL het fanfareorkest van vereniging O.N.S. uit Nieuwendijk voor een mooie muzikale avond in de Wetering.

Lees meer

Sophia’s secretest secret

Jullie wisten het niet. En dat moet natuurlijk ook zo blijven als je Sophia’s Secret als teamnaam hebt. Wat is er dan zo secret aan? Nou alles..........
6 oktober 2018 ging het geheime team aan de slag met de –tot dan toe- geheime opdrachten van de Dorpskwis in Loon op Zand.

Lees meer

Een dagje naar Phantasialand met SOL.

Na een lange tijd geld bij elkaar sparen d.m.v Drie Koningen blazen, meimarkten, garagesales etc. was het weer tijd voor een uitje met SOL.

Lees meer

Concert SOL met ONS uit Nieuwendijk

Ja, het staat er echt concert met ONS! Overwinning na Strijd een prachtige naam voor een fanfareorkest!

Lees meer

Loonse Garagesale

9 september aanstaande is SOL aanwezig bij de Loonse Garagesale.

Lees meer

Uitwisselingsconcert SOL met orkest Dommel Echo en orkest Phileutonia,

Op zaterdag 14 april had SOL een uitwisselingsconcert met de orkesten Dommel Echo uit Dommelen en Phileutonia uit Helmond, deze laatste was ook de gastheer van de avond.

 

Lees meer

Het jaarlijkse driedorpenconcert in de Wetering in Loon op Zand.

Zaterdag 31 maart j.l. vond het jaarlijkse driedorpenconcert plaats. De bron, de oorsprong is al van een aantal jaren geleden. Concordia en het Middenorkest van Sophia vonden dat er een keer een uitwisseling diende te komen. Wie mijn hemel, had dit ooit kunnen verzinnen !
Maar toch, het was onbetwist een memorabel succes.

Lees meer

Hollandse muziekavond in "De Wetering"

Verandering van Muziek...........doet genieten!

Wat doe je als je eens iets anders wilt dan anders? Dan doe je iets dat je nog nooit eerder gedaan hebt! Voor SOL was dat het geval op 03-03-2018... Het vond plaats in samenwerking met gezelligheidskoor Vitamine C, het werd gehouden in de Wetering te Loon op Zand en het was een onvervalste Hollandse Avond.

Lees meer

Kerstklokkenloop 2017

Zondag 17 december 2017, grijs, best koud, maar droog. Het groot Harmonieorkest moet al vroeg, inclusief veel SOLlers, in Nijmegen zijn voor een repetitie en concert met Wamel in de Vereeniging. In Loon op Zand is het booming bussinness. Versieringen worden opgehangen, kersttallen gebouwd, lantaarnpalen ingepakt, want alles moet klaar gemaakt worden voor de Kerstklokkenloop waar SOL en SPE deze avond aan mee zulllen doen.

Lees meer

Sint bij SPE en SOL

Het is vrijdag 24 november 2017. Het waait en regent, guur weer dus en niks om buiten te zijn.
Aan de Gildeweg op nummer 87 is het echter warm en gezellig. Blijde kinderstemmen klinken door naar buiten. Vragen worden er gesteld en heel snel (meestal) komt er een antwoord. Ze doen een spel!! Sint hoort het en denkt: “Dat wil ik zien”.

Lees meer

Smakelijk eten na het sponsordiner

Smakelijke eten! Dat gold zeker voor de Rooi Pannen waar op donderdag 23 november het Sophia Sponsordiner gehouden werd. Heerlijk eten begeleid door prachtige muziek. Compliment aan muzikanten en studenten van de Rooi Pannen.

Lees meer

Optreden SOL en SPE in de Efteling 2017

Tatata taa tata tadadaa! Waren we met SOL een dagje naar Amsterdam? Waar we deze muziek hoorden uit de geluidsboxen van het Amsterdam CS? Nee hoor, we waren gewoon ‘om de hoek’ in de Efteling.

Lees meer

Muziekweekend 2017 SOL en SPE

Alweer voor de zoveelste keer waren we te gast bij de scouting Loon op zand voor ons Muziekweekend. Dit jaar een iets andere opzet. De repetities verdeelt over twee dagen en op zondag iets eerder klaar. De zaterdag werd ingevuld met een repetitie van 17.00 uur tot 19.00 uur, met aansluitend het onderhand traditionele tapasbuffet waar allerlei lekkers staat te wachten om opgegeten te worden.

Lees meer

Meimarkt 2017

Leden en vrijwilligers van Sophias Opleidingsorkesten hebben in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juni deelgenomen aan de traditionele meimarkt in de binnenstad van Tilburg. Tijdens deze markt zijn spullen verkocht. De opbrengst van deze spullen komt ten goede aan de uitjespot van SOL. Bernadette Essers doet verslag.

 

Lees meer

Optreden SOL bij Verrassende Ontmoetingen

Niet als voorprogramma voor het GHO, maar gewoon zelf als SOL in Verrassende Ontmoetingen mogen spelen is toch best wel speciaal. Zeker als dat met bandeonist Santiago Cimadevilla is. Cimadevilla speelde twee nummers met SOL mee, reine de Musette van Jean Peyronnin (arr. Paul Dzon) en Theme from Baantjer

Lees meer

Driedorpenconcert

Zaterdag 26 maart 2016, ja Paaszaterdag, vond voor de eerste keer het Driedorpenconcert plaats. De oorsprong van dit concert ligt in 2004. Sophia’s Vereeniging bestond 140 jaar en in het kader daarvan werd zustervereniging Concordia uitgenodigd om samen met SOL (toen nog Middenorkest) een concert te geven. 

Lees meer

Uitwisselingsconcert met Orpheus

Op zondag 6 maart had SOL een uitwisselingsconcert met het jeugdorkest Orpheus uit Tilburg. Anders aan dit concert was dat het een keer in de ochtend gegeven werd in plaats van in de avond, gelukkig niet al te vroeg , want het begon pas om 11.30 dus toch nog wat kans op uitslapen ;). SOL opende het concert o.l.v. Chantal de Bonth met nummers van de film Charley and the Chocolate Factory.

Lees meer

Driekoningen blazen

De avond van 6 januari gingen een aantal leden van SOL Driekoningen blazen, nou ja meer het blazen van (bekende) kerstliederen om geld in te zamelen voor onze pot.We verzamelden allemaal bij Bernadette Essers, waar de instrumenten werden uitgepakt, iedereen zijn/haar harpje kreeg ,de bijbehorende bladmuziek en iedereen zocht een mooie mantel uit.

Lees meer

Concert met Drunen

Zaterdag 21 november 2015 gaf Sophia's Vereeniging in de Wetering een uitwisselingsconcert met de harmonie uit Drunen. Bij dit concert werd Sophia vertegenwoordigd door Sol en het SPE, en de harmonie uit Drunen door opleidingsorkesten Moyenne en Windkracht 8. De zaal zat vol en de muzikanten hadden er zin in.

Lees meer

Dorpskwis

10 Oktober 2015, HET DORP Loon op Zand gonst al weken van activiteit. Mensen fietsen door het dorp op zoek naar verdekt opgestelde aanwijzingen voor de dorpskwis van zaterdag 10 oktober. Zou dit een aanwijzing zijn of is het een truc van een ander team? Alles is mogelijk. Ook de SOLeros maken zich op voor de strijd.

Lees meer

Efteling

Jaaa, we zijn weer ingeloot, we mogen komen! Begin dit jaar ontvingen we bij SOL en SPE het heuglijke nieuws dat we weer een keer in de Efteling en concert met dagje Efteling mochten komen beleven. Tuurlijk kennen we allemaal de Efteling onderhand op ons duimpje, maar het blijft zo’n mooi park.

Lees meer

Meimarkt

Die polo’s van SPE en SOL dat kan echt niet meer, er moet wat anders komen. Is wel duur…..
Een anonieme schenker gaf 1000 euro, maar ja we hebben meer nodig, want polo’s, borduren logo voor- en achterop, alles kost geld. Bovendien willen we ook weer een keertje er op uit, want dat is toch wel heel gezellig. Een kledingcommissie ingesteld en aan de slag.

Lees meer

Uitstapje dierentuin SOL

Wij hadden 11 april een uitstapje met SOL, alleen wij mochten niet weten waar we heen gingen. Dat was een verrassing! Toen we in de bus zaten kregen we te horen dat we naar Ouwehands dierenpark Rhenen gingen. Eenmaal bij de dierentuin aangekomen verdeelde iedereen zich in groepjes. Met onze groep (11 kinderen) gingen wij eerst naar de waterspeeltuin

Lees meer

Uitwisselingsconcert SOL met MVC

Zaterdag 28 maart had SOL een uitwisselingsconcert met Udenhout en Moergestel in De Wetering. Eerst was het SPE aan de beurt o.l.v. Bart Holleman en ze hebben een paar mooie nummers gedrumd.
Daarna waren wij, SOL, aan de beurt met een aantal mooie stukken waaronder Earthdance, waarbij mooie videobeelden zaten en Best Friends met een mooie solo van Henrike op trombone.

Lees meer

Concert met Harmonie Barendrecht

Op 22 november vond er in de Wetering in Loon op Zand een bijzondere muzikale ontmoeting plaats. Het Jeugdorkest en B'tween, beide orkesten van Harmonievereniging Barendrecht, gaven een concert met ons eigen SOL. Het werd een avond vol afwisseling en muzikale uitdagingen. Zo bracht het Jeugdorkest van Barendrecht een heuse 'orkest-afstandsbediening' mee.

Lees meer

Terugblik op een bijzonder muzikale "Divertimento"

Divertimento 2014 is weer een bijzondere muzikale dag geweest van veel muziekstromen. Het Cultureel Centrum de Wetering heeft in de theaterzaal weer veel muzikanten en luisteraars geborgen in het weekeind van 25 en 26 oktober 2014. De organisatie alle hulde voor de perfectie flyers, programmaboekjes en faciliteiten rondom het toneel.

Lees meer

Opmaat - Sponsorloop - Garagesale - Dag van Loon

De afgelopen weken zijn er veel activiteiten geweest van SOL/SPE. Op deze pagina verslagen van OPMAAT, SPONSORLOOP en GARAGESALE.

Lees meer

VIP-juichen

'Woooeeeee!!!jeeeeej!!!! oooh!!!! daar komen ze!!!! Selfie!!!! U ziet er prachtig uit!!!!! Mag ik uw handtekening!!! Foto!!!! Applaus!!!! We doen de wave!!!!! Een, twee, drie heeuuuujjjj!!!'
Bij het lezen van bovenstaande zinnen, zou je denken: waar gaat dit over? Nou dat zal ik eens even uitleggen.

Lees meer

Driekoningen

Traditioneel de eerste activiteit van het Opleidingsorkest in het nieuwe jaar. We hebben al van alles aan weer gehad: superkoud (beginnen met -6 en cooling down), harde wind, harde regen, warm en droog en 2015? Nou we begonnen met 2 graden boven nul en een beetje motregen en eindigden met 4 graden boven nul en flinke regen.

Lees meer

Inhalen Sinterklaas en surprise-avond

Hij komt, hij komt. Ja, ook in Loon op Zand, op zondag 13 november (in de voor SOL superdrukke november-maand, maar zij laten zich niet klein krijgen!). Traditiegetrouw koud en nat, en SOL (wat er van over is als het orkest voor Pieten geplunderd is) op de wagen om voor Sint, Pieten en het publiek (samen met Concordia) liedjes te spelen.

Lees meer

Verslagen Muziekkamp 2014

Ik ben zaterdag de 6 september met Sophia op muziekkamp geweest. Het muziekkamp begon om 5 uur iedereen zocht een plekje op de slaapkamers uit en maakte hun bed op. Iedereen had wat tappa's gemaakt er was erg veel en het was ook enorm lekker. Rond half 6 werden de groepje bekend gemaakt om elkaar te onderscheiden maakten we loombandjes.

Lees meer

Activiteitenweekeinde

Op 17 en 18 september was het weer zo ver, het jaarlijkse activiteitenweekend van SOL. Ook dit jaar vond dit weekend plaats in het gebouw van de scouting aan de Klokkenlaan. Zoals gebruikelijk was het weekend goed geregeld en voorbereid (locatie, eten en drinken). De zaterdag begint traditiegetrouw met gezamenlijk eten. Iedereen bakt, kookt, maakt of koopt een tappasgerechtje.

Lees meer