Muziekexamens

 

HET ZIT ER OP!!! Dat is meestal het gevoel als je een examen gedaan hebt en dat geldt zeker ook voor het muziekexamen. Je wet dat je het kunt en natturlijk wil je het heel goed doen en dan komen vaak ook die vermaledijde zenuwen. Maar ondaks dat hebben onze kandidaten het meer dan voortreffelijk gedaan.

Lees meer

Meld uw kind aan voor blok 3 van Muzieklessen bij de BSO!

Op 11 september zijn de lessen Muziek bij de BSO (op basisschool De Blokkendoos), georganiseerd door de Stichting Muziekopleiding Loon op Zand, weer gestart. Onder de bezielende leiding van muziekdocente Beppie Schalken hebben leerlingen uit groep 1 t/m 3 en uit groep 4 t/m 7 in het tweede Blok (dat liep tot en met 20 november jl) van de Muzieklessen een muzikaal feestmaal bereid.

Lees meer

Koffieconcert

Zondag 12 november hebben de examenkandidaten een stukje uit hun examen laten horen. Er waren 3 drummers 2 hoornisten 1 saxofoniste en 1 dwarsfluitiste.

Lees meer

Cursus muziek afgesloten op buitenschoolse opvang

Deze kanjers sloten op 3 juli jl de cursus Muziek bij de BSO 2016-2017 af.

 

Lees meer

Afscheid Peter Goedbloed

Peter Goedbloed neemt door middel van een persoonlijke brief aan Koninklijke Sophia's Vereeniging afscheid als dagvoorzitter van de muziekopleidingen. Door middel van dit schrijven neemt hij afscheid van de Vereeniging en Eric de Rooij.

 

Lees meer

In Memoriam Eric de Rooij

Op maandagavond 24 april, na de repetitie, belde Marijke met het niet te vatten trieste bericht dat Eric de Rooij plotseling was overleden. Eric is meer dan 35 jaren klarinettist geweest van het grote orkest. Hij was sedert 1 januari 1980 lid van Sophia’s Vereeniging. Dat lidmaatschap gaf hij met volle overgave inhoud. Hij sloeg niet of nauwelijks een repetitie over en was altijd van de partij, duidelijk zichtbaar voor het publiek, bij concerten. Ook was hij steeds een enthousiaste deelnemer aan buitenlandse concertreizen van Sophia’s Vereeniging.

 

Lees meer

Basisscholenproject 2017

A Few Notes in a Box in drie delen van Ivo Kouwenhoven, dat brachten de blazers van de groepen zes van de Loonse basisscholen nadat ze drie weken van onze enthousiaste docenten les gehad hadden op hun instrument naar keuze, ten gehore tijdens de afsluitende voorstelling van het basisscholenproject 2017.

 

Lees meer

Basisscholenproject

Viva la Musica ging dit jaar in première in de Wetering te Loon op Zand. Dit stuk in drie delen van Ivo Kouwenhoven brachten de blazers van de groepen zes van de Loonse basisscholen (iedere school een eigen deel) ten gehore tijdens de afsluitende voorstelling van het basisscholenproject 2016. Dat La Musica vivat, kon het publiek goed horen. 

Lees meer

Verslagen Koffieconcerten

Ieder jaar worden er in basisschool "De Blokkendoos" een serie koffieconcertjes gehouden door leerlingen van onze muziekopleiding. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers laten de leerlingen dan individueel en in groepjes horen wat ze allemaal al kunnen. Verslagen hiervan kun je op deze pagina lezen en natuurlijk ontbreken de foto's niet.

Lees meer

Muziekexamens

Op 17 december 2016 vonden de jaarlijkse muziekexamens plaats van onze Muziekopleiding.
Dit jaar vier kandidaten, allen van docent Harmen Klomp. Vanuit Kaatsheuvel waren er 9 kandidaten dus al met al een goed gevulde dag.
Voor het eerst werden de examens gehouden in "Het Klavier" te Kaatsheuvel.

Lees meer