Afsluiting cursusjaar bij de BSO

Deze kanjers sloten op 3 juni jl de cursus Muziek bij de BSO 2019-2020 af.
Het laatste blok was gewijd aan een ontdekkingstocht langs diverse instrumenten. Als ware professionals bespeelden ze alle verschillende instrumenten die gepresenteerd werden door juffrouw Femke en de muzikanten die met hun instrument naar de les kwamen.

Lees meer

Basisscholenproject 2019 in Loon op Zand.

Ieder jaar organiseert Stichting Muziekopleiding Loon op Zand een ‘Basisscholenproject’. Alle leerlingen van groep 5 en 6 van alle drie de basisscholen uit ons dorp mochten gedurende dit project kennismaken met de instrumenten die je bij een harmonie orkest kunt verwachten. De leerlingen van groep 5 leerden over percussie (slagwerk) en de leerlingen van groep 6 leerden over een aantal blaasinstrumenten die je in een harmonie orkest tegen komt.

 

Lees meer

Afsluiting blok 2 muziek bij de BSO

Wat hebben ze het super gedaan alle leerlingen van Muziek bij de BSO.
De leerlingen van groep 1 tot en met 3 waaiden met de wind mee en zorgden voor regen. Knap gedaan.
De leerlingen van groep 4 tot en met 7 maakten toverspreuken en toverdrankjes en zongen en blokfluiten dat het een lieve lust was. Geweldig!!! Ik krijg alleen het Heksenliedje niet meer uit mijn hoofd ha ha ha

Lees meer

Femke Vrencken gaat muziekles geven op de BSO

Onze nieuwe docente Femke Vrencken stelt zich voor.

Lees meer

Muzieklessen op de BSO

Stichting Muziekopleiding Loon op Zand verzorgt muzieklessen op de BSO. Bekijk hieronder een aantal creatieve filmpjes waarin te zien is hoe jonge kinderen spelenderwijs in aanraking komen met muziek.

Lees meer

Koffieconcert slagwerk

Zondag 22 april jl, hebben onze slagwerkers hun jaarlijkse koffieconcert gehouden.
Ook deze keer waren, bij sommigen, de zenuwen aanwezig.
Er waren nieuwelingen, gevorderden en ver gevorderden en deze allemaal onder het toeziend oog van Robin Muizer en Bart Holleman.

Lees meer

Scholen en Stichting Muziekopleiding Loon op Zand maken kinderen enthousiast voor spelen muziek

Donderdag 19 april vond in de Wetering de spetterende afsluiting van het Basisscholen project plaats. In een bomvolle theaterzaal hebben 149 kinderen van groep 5 en 6 met veel enthousiasme een prachtig optreden verzorgd voor een groot publiek. Zij hebben laten horen wat ze na drie muzieklessen op blaasinstrumenten en slagwerk hebben bereikt. Deze afsluiting is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen de drie basisscholen uit Loon op Zand en de Stichting Muziekopleiding Loon op Zand.

Lees meer

Koffieconcert met muziek-BSO

Zondagochtend in huize de Bonth; Maxime en Valérie zijn al vroeg wakker geworden, want het is een bijzondere dag; ze mogen vandaag optreden in de Blokkendoos. Spannend, maar ook wel heel leuk                 

Lees meer

Afscheid Harmen Klomp bij muziekopleiding

Na een jarenlange bijzondere plezierige samenwerking kwam er een einde aan de ‘Periode Harmen’ op maandag 5 maart jl.
Na bijna 25 jaar trouwe dienst, zei Harmen de Muziekopleiding vaarwel. Heel veel jongelui heeft Harmen opgeleid tot goede muzikanten en gelukkig spelen velen van hen nog steeds met veel plezier hun instrument. Heel wat kinderen zag hij opgroeien tot (bijna) volwassen mensen. We hebben de leerlingen niet geteld, maar het waren er heel wat.

 

Lees meer

Muziekexamens

 

HET ZIT ER OP!!! Dat is meestal het gevoel als je een examen gedaan hebt en dat geldt zeker ook voor het muziekexamen. Je wet dat je het kunt en natturlijk wil je het heel goed doen en dan komen vaak ook die vermaledijde zenuwen. Maar ondaks dat hebben onze kandidaten het meer dan voortreffelijk gedaan.

Lees meer

Meld uw kind aan voor blok 3 van Muzieklessen bij de BSO!

Op 11 september zijn de lessen Muziek bij de BSO (op basisschool De Blokkendoos), georganiseerd door de Stichting Muziekopleiding Loon op Zand, weer gestart. Onder de bezielende leiding van muziekdocente Beppie Schalken hebben leerlingen uit groep 1 t/m 3 en uit groep 4 t/m 7 in het tweede Blok (dat liep tot en met 20 november jl) van de Muzieklessen een muzikaal feestmaal bereid.

Lees meer

Koffieconcert

Zondag 12 november hebben de examenkandidaten een stukje uit hun examen laten horen. Er waren 3 drummers 2 hoornisten 1 saxofoniste en 1 dwarsfluitiste.

Lees meer

Cursus muziek afgesloten op buitenschoolse opvang

Deze kanjers sloten op 3 juli jl de cursus Muziek bij de BSO 2016-2017 af.

 

Lees meer

Afscheid Peter Goedbloed

Peter Goedbloed neemt door middel van een persoonlijke brief aan Koninklijke Sophia's Vereeniging afscheid als dagvoorzitter van de muziekopleidingen. Door middel van dit schrijven neemt hij afscheid van de Vereeniging en Eric de Rooij.

 

Lees meer

In Memoriam Eric de Rooij

Op maandagavond 24 april, na de repetitie, belde Marijke met het niet te vatten trieste bericht dat Eric de Rooij plotseling was overleden. Eric is meer dan 35 jaren klarinettist geweest van het grote orkest. Hij was sedert 1 januari 1980 lid van Sophia’s Vereeniging. Dat lidmaatschap gaf hij met volle overgave inhoud. Hij sloeg niet of nauwelijks een repetitie over en was altijd van de partij, duidelijk zichtbaar voor het publiek, bij concerten. Ook was hij steeds een enthousiaste deelnemer aan buitenlandse concertreizen van Sophia’s Vereeniging.

 

Lees meer

Basisscholenproject 2017

A Few Notes in a Box in drie delen van Ivo Kouwenhoven, dat brachten de blazers van de groepen zes van de Loonse basisscholen nadat ze drie weken van onze enthousiaste docenten les gehad hadden op hun instrument naar keuze, ten gehore tijdens de afsluitende voorstelling van het basisscholenproject 2017.

 

Lees meer

Basisscholenproject

Viva la Musica ging dit jaar in première in de Wetering te Loon op Zand. Dit stuk in drie delen van Ivo Kouwenhoven brachten de blazers van de groepen zes van de Loonse basisscholen (iedere school een eigen deel) ten gehore tijdens de afsluitende voorstelling van het basisscholenproject 2016. Dat La Musica vivat, kon het publiek goed horen. 

Lees meer

Verslagen Koffieconcerten

Ieder jaar worden er in basisschool "De Blokkendoos" een serie koffieconcertjes gehouden door leerlingen van onze muziekopleiding. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers laten de leerlingen dan individueel en in groepjes horen wat ze allemaal al kunnen. Verslagen hiervan kun je op deze pagina lezen en natuurlijk ontbreken de foto's niet.

Lees meer

Muziekexamens

Op 17 december 2016 vonden de jaarlijkse muziekexamens plaats van onze Muziekopleiding.
Dit jaar vier kandidaten, allen van docent Harmen Klomp. Vanuit Kaatsheuvel waren er 9 kandidaten dus al met al een goed gevulde dag.
Voor het eerst werden de examens gehouden in "Het Klavier" te Kaatsheuvel.

Lees meer