Verrassende ontmoetingen 21 Mei 2014

 

 

Jubileum

Exposities

Verrassende Ontmoetingen

Galajubileum
concert

Jubileumconcert en Feestavond

50 Jaar Sophia's opleidingsorkesten

Sponsoren

Verrassende ontmoetingen 21 mei 2014

verrassendeontmoetingen1
DSC2698-2
DSC2701-2
DSC2703-2
DSC2704-2
DSC2707-2
verrassende

Meer foto's van dit concert en van de voorafgaande repetitie

Terugblik op het concert de verrassende ontmoetingen woensdag 21 mei

In de concertserie Verrassende Ontmoetingen heeft ons harmonieorkest een concert gegeven in de Concertzaal te Tilburg op woensdagavond 21 mei.
Dankzij de medewerking van de stichting Verrassende Ontmoetingen was het mogelijk dit concert te organiseren tijdens de feestweek van ons 150 jarig jubileum.
Ter gelegenheid van dit jubileum was het Kamerkoor van de Smolny Kathedraal uit Sint Petersburg een hele week naar Loon op Zand gekomen om enkele concerten met ons uit te voeren.awardDit was het eerste concert, waarin een uitvoering van de Carmina Burana van Carl Orff op het programma stond.
Voor de pauze trad het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St.Caecilia op, onder leiding van dirigent Anton Kropivšek. Dit mooie koor dat nog niet zo lang onder leiding staat van deze dirigent, gaf een fraaie uitvoering van een aantal liederen, waaronder volksliederen, barbershop- en musicalliederen, alsmede enkele spirituals.
Na de pauze was het de beurt aan Sophia, met het Smolnykoor voor hun uitvoering van de Carmina Burana. Het geheel stond onder leiding van Cees Wouters. Het werd een adembenemende uitvoering. De pers had het zelfs over een verpletterende uitvoering. Ik heb nog nooit meegemaakt dat nog voordat de laatste toon is uitgeklonken, het publiek al een staande ovatie inzet.
Het gedeelte na de pauze werd geopend met enkele toespraken door de burgemeesters van de gemeenten Loon op Zand en Tilburg. Hierbij werd ter gelegenheid van ons 150 jarig jubileum door de burgemeester Noordanus (Tilburg) als voorzitter van de kring Hart van Brabant aan onze vereniging de onderscheiding "Hart van Brabant Award" uitgereikt.
Al met al een geweldig begin van onze concertreeks in de jubileumweek.

Piet van den Nieuwenhuizen redactie Klankbord

 

Verrassende ontmoetingen 21 mei 2014

Al 150 jaar zijn passie en kwaliteit de drijfveren van Koninklijke Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand. Passie en kwaliteit zijn ook de ‘muzikale sleutel’ naar de toekomst. Dit jaar viert Sophia haar 150-jarig bestaan.

logo 150

Om dit jubileum te vieren zal Sophia in de serie ‘verassende ontmoetingen’ een concert verzorgen samen met het Smolnykoor uit St. Petersburg, het Souvenir Jeugdkoor uit Tilburg en Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia.

 

orkestMuziek maken doe je samen. Samen muziek maken kan verrassen en ontroeren. Tijdens haar concertreis naar St. Petersburg gaf Sophia’s Vereeniging een gepassioneerde uitvoering van Carl Orffs Carmina Burana in de Smolnykathedraal. De combinatie tussen koor en het 80-koppige symfonische blaasorkest was subliem. Vandaar dat het beroemde Smolnykoor en Sophia Carl Orffs beroemde werk op woensdag 21 mei nogmaals uitvoeren.

 

Tijdens deze bijzondere uitvoering zal ook Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia aantreden. Een koor dat al meer dan 135 jaar bestaat en zijn sporen verdiend heeft. Een breed koor zowel qua samenstelling als qua repertoire. Minder ervaren zangers vinden hun plekje naast ervaren en geschoolde zangers. Wij zingen wereldlijke muziek als oratorium en opera naast repertoire uit musicals, barbershop en popsongs maar ook geestelijke muziek. Een vereniging met een mooie mix aan uitdaging en kwaliteit. Een mannenkoor met een rijke historie, maar zéker ook hedendaags!

 

Informatie

 • Met medewerking van:
  • Koninklijke Sophia’s Vereeniging, Loon op Zandsintcaecilia
  • Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia Tilburg
  • Smolnykoor St. Petersburg Rusland
  • Souvenir Jeugdkoor uit Tilburg
 • Locatie: Concertzaal Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TN Tilburg
 • Datum: 21 mei 2014
 • Aanvang: 20.00 uur

 

"O fortuna" uit de Carmina Burana van Carl Orff door het SmolnyKoor