Jos Schroevers

Jos Schroevers (1976) is een jonge ambitieuze dirigent, die op gepassioneerde wijze zijn liefde voor de muziek weet over te brengen op musici en publiek. Zijn sterk ontwikkelde communicatieve en pedagogische vaardigheden in combinatie met zijn emotionele expressie zorgen ervoor dat hij een veelgevraagd dirigent is. Jos vindt het belangrijk om innovatief bezig te zijn als het gaat om klassieke muziek en houdt nieuwe ontwikkelingen scherp in de gaten. Hij werkt graag samen met instrumentale of vocale solisten. Daarnaast heeft hij belangstelling voor verschillende vormen van kunst, waarbij hij probeert disciplines met elkaar te versmelten.

Zijn muzikale loopbaan startte in 1996 aan het Sweelinck conservatorium Amsterdam waar hij klassiek slagwerk studeerde bij Jan Pustjens, Marinus Komst en Peter Prommel. Vanaf 1998 volgde hij de Bachelor-opleiding Directie aan het Brabants Conservatorium en later zijn Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij bezocht zeer regelmatig repetities van het Koninklijk Concertgebouworkest, waarbij hij zich liet inspireren door de geweldige repetitietechniek van verschillende dirigenten van statuur.

Lees meer

Hadewych van Leeuwen

Hadewych van Leeuwen-Peters (1971) is sinds september 2016 dirigente van het opleidingsorkest van Sophia’s Vereeniging.
In Udenhout bij Harmonie MVC is Hadewych al jaren dirigente van het opstap- en middenorkest.

Hadewych heeft klarinet bij Ab Vos en bas-klarinet bij Henri Bok gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium..
De liefde voor muziek is ontstaan op 10 jarige leeftijd bij harmonie Concordia uit Berkel- Enschot. De eerste klarinet lessen kreeg ze van Sef Pijpers Jr en van Arno van Houtert.

Tijdens haar studie aan het Rotterdams conservatorium is Hadewych werkzaam geweest als klarinettiste en bas-klarinettiste bij the Phantom of the Opera in het Circus theater te Scheveningen. Tot op heden is Hadewych verbonden als bas- klarinettiste bij het orkest van de Nederlandse Douane.
 
Naast zelf musiceren is ze werkzaam als docent en Coördinator HaFa aan het Factorium in Tilburg.
 
De afgelopen jaren heeft Hadewych zich zo breed mogelijk ontwikkeld binnen het muziek onderwijs. Het lesgeven aan blazersklassen is inmiddels haar specialiteit geworden.

Bart Holleman

Bart Holleman werd op 23 oktober 1991 geboren te Goirle.

Al op jonge leeftijd is Bart begonnen met drummen. De eerste drumlessen kreeg hij van Mark van Tilborg. Later volgde Bart ook nog les bij Piet Driessen en Cobi Bol.
Op het Willem II College te Tilburg heeft Bart de Muzische Afdeling gevolgd, een speciale afdeling voor jong talent, waarna hij doorstroomde naar de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Aldaar heeft Bart de vooropleiding klassiek slagwerk afgerond om vervolgens Docent Muziek te gaan studeren. Daar volgde Bart lessen bij onder andere Peter de Vries, Marcel Andriessen en Frans van Grinsven. In 2014 is Bart afgestuurd met een 9 voor zijn musiceer vak en een 7,5 voor zijn afstudeeronderzoek

Via Piet Driessen heeft Bart de slagwerkgroepen en de harmonie ontdekt, iets waarin hij vandaag de dag nog erg actief is. Zo speelt hij als vast lid bij "Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning" te Goirle, "Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg" en de "Samba Band Gamberro". Daarnaast geeft Bart lessen op drums, kleine trom en melodisch slagwerk.

Door middel van het Basisscholenproject van "Sophia's Vereeniging" heeft Bart het SPE leren kennen. Sinds september 2014 geeft Bart hier ook leiding aan. Bart streeft er naar om een gevarieerd slagwerkprogramma aan te leren, zodat de slagwerkers meer leren dan alleen maar marsen.

In het dagelijkse leven studeert Bart, naast het geven van muziekles, ook nog voor docent wiskunde aan de Fontys Hogescholen. Wanneer hij die opleiding heeft afgerond hoopt Bart aan de slag te kunnen als muziek- en wiskundedocent in het voortgezet onderwijs.